Logo

OPŁATA ZA DOŻYWIANIE

Opłata za dożywianie w miesiącu październiku 2020 r. wynosi:

dla uczniów klas 1a - 8a - 52,50 zł.

dla dzieci z oddziałów przedszkolnych, które będą obecne na zajęciach w dniu 14.10.2020 (Święto Edukacji Narodowej) - 55,00 zł

Termin płatności od 01.10.2020 r. do 07.010.2020 r.,

 

Numer rachunku bankowego do wpłat za dożywianie:

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej

39 8707 0006 0013 7865 2000 0003

 

Jadłospis od 15 marca do 19 marca 2021 r. W ROKU SZKOLNYM 2020/2021

 

Jadłospis

 

od 15 marca do 19 marca 2021 r.

W ROKU SZKOLNYM 2020/2021

 

 

Lp.

Data

Obiad

 

1.

 

Poniedziałek

15.03.2021r.

 

 

Zupa pieczarkowa, chleb ,racuszek, kompot owocowy,   

 (Wywar mięsny  , marchew ,pieczarki,  mąka pszenna, ziemniaki, śmietana12% , przyprawy)

 

2.

 

Wtorek

16.03.2021r.

 

 

 

 

Spaghetti ,jabłko, kompot owocowy,

(makaron spaghetti , ser żółty salami, mięso wieprzowo- drobiowe, koncentrat pomidorowy, przyprawy)

 

3.

 

Środa

17.03.2021r.

 

 

Pierogi ruskie , kompot owocowy,

(gotowe pierogi ruskie, śmietana 12%)

 

 

4.

 

Czwartek

18.03.2021r.

 

 

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchewki,  kompot owocowy                                     (mięso wieprzowe, ziemniaki, marchew, przyprawy)

 

5.

 

Piątek

19.03.2021r.

 

 

 

Makaron z serem ,mus owocowy, kompot owocowy.   

(makaron świderki , ser biały chudy)

 

 

 

 

 

WYKAZ ALERGENÓW

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów, które mogą występować w potrawach serwowanych na stołówce szkolnej:

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub hybrydowe odmiany tych zbóż) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, czosnek, mieszanka - pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, mieszanka - zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

        ©2020 Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej.    ___