Skip to main content
Zdjęcie Szkoły w Brzeźnicy Bychawskiej

Stołówka

Opłata za dożywianie w miesiącu  MAJU 2025 r.

 wynosi:

  • dla dzieci z oddziałów przedszkolnych – 68,00 zł.dla uczniów klas   I  – VIII  – 68,00 zł.

(Stawka dzienna wynosi 4,00 zł)

Wpłaty należy dokonać do dnia 14.05.2025 r.

Numer rachunku bankowego do wpłat za dożywianie:

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej

39 8707 0006 0013 7865 2000 0003  

Jadłospis

Od 19  MAJA do 23 MAJA 2025 r.

W ROKU SZKOLNYM 2024/2025

Lp.DataObiad  
1.  Poniedziałek 19.05.2025r.    Zupa krupnik , chleb, kompot owocowy,   (Wywar mięsny,  mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler,  kasza jęczmienna ,ziemniaki, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, chleb-mąka pszenna ),
2.  Wtorek 20.05.2025r.    Sos mięsny, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot owocowy,    (wywar mięsny, mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, kasza gryczana, ogórek kiszony, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz )  
3.  Środa 21.05.2025r.        Makaron z serem ,batonik zbożowy, kompot owocowy,    (makaron świderki-mąka pszenna , ser biały chudy z mleka )  
4.  Czwartek 22.05.2025r.        Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy,    (mięso wieprzowe, jajka, bułka tarta – mąka pszenna, olej rzepakowy, ogórek zielony, śmietana 12%  z mleka, przyprawy- sól, pieprz )  
5.  Piątek 23.05.2025r.            Łazanki, jabłko, kompot owocowy. (makaron  – mąka pszenna , kapusta kiszona, cebula, pieczarki, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz )  

Jadłospis z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni może ulec nieznacznej modyfikacji.

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów, które mogą występować w potrawach serwowanych na stołówce szkolnej:

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub hybrydowe odmiany tych zbóż) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, czosnek, mieszanka – pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, mieszanka – zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Skip to content