Skip to main content
Zdjęcie Szkoły w Brzeźnicy Bychawskiej

Stołówka

Opłata za dożywianie w miesiącu LUTYM 2025 r.

wynosi:

  • dla dzieci z oddziałów przedszkolnych :
  • 40,00 zł. – dla dzieci , które nie będą uczęszczały do oddziału przedszkolnego w czasie ferii
    zimowych;
  • 80,00 zł. – dla dzieci , które będą uczęszczały do oddziału przedszkolnego w czasie ferii
    zimowych;
  • dla uczniów klas I – VIII – 40,00 zł.

(Stawka dzienna wynosi 4,00 zł)

Wpłaty należy dokonać do dnia 10.02.2025 r.
Numer rachunku bankowego do wpłat za dożywianie:

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej

39 8707 0006 0013 7865 2000 0003

 

Jadłospis

Od 03  LUTEGO do 07 LUTEGO 2025 r.

W ROKU SZKOLNYM 2024/2025

Lp.DataObiad  
1.  Poniedziałek 03.02.2025r.    Żurek , chleb,  kompot owocowy,  (Wywar mięsny  , marchew, pietruszka, seler,  jaja ,kiełbaska wieprzowa, śmietana 12% -z mleka,  przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, chleb-mąka pszenna)    
2.  Wtorek 04.02.2025r.      Spaghetti ,banan, kompot owocowy, (makaron spaghetti- mąka  pszenna , ser żółty- z mleka , mięso wieprzowo- drobiowe, koncentrat pomidorowy, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz )
3.  Środa 05.02.2025r.      Pierogi ruskie , kompot owocowy, (mąka pszenna, jaja ,ziemniaki, ser biały chudy z mleka,)  
4.  Czwartek 06.02.2025r.      Kotlet z fileta kurczaka, ziemniaki, marchewka  z groszkiem, kompot owocowy, (mięso drobiowe ,ziemniaki, bułka tarta-mąka pszenna ,jaja, przyprawy- sól, pieprz, marchew, groszek zielony, cebula )  
5.  Piątek 07.02.2025r.          Kasza gryczana z sosem pieczarkowym , ogórek kiszony , kompot owocowy.    (wywar warzywny ,pieczarki, śmietana 12% -z mleka,  kasza gryczana, ogórek kiszony, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz )  

Jadłospis z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni może ulec nieznacznej modyfikacji.

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów, które mogą występować w potrawach serwowanych na stołówce szkolnej:

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub hybrydowe odmiany tych zbóż) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, czosnek, mieszanka – pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, mieszanka – zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Skip to content