Skip to main content
Zdjęcie Szkoły w Brzeźnicy Bychawskiej

Stołówka

Opłata za dożywianie w miesiącu LUTYM 2024 r.
wynosi:
dla dzieci z oddziałów przedszkolnych – 49,00 zł.
dzieci, które będą uczęszczały do oddziału przedszkolnego w czasie ferii zimowych – 73,50 zł.
dla uczniów klas I – VIII – 49,00 zł.
(Stawka dzienna wynosi 3,50 zł)
Wpłaty należy dokonać do dnia 15.02.2024 r.
Numer rachunku bankowego do wpłat za dożywianie:
Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej
39 8707 0006 0013 7865 2000 0003

Jadłospis

Wykaz Alergenów

Lp.DataObiad 
1. Poniedziałek 01.01.2024r. ……………………………………………………………………………………………………..
2. Wtorek 02.01.2024r.  
Zupa pomidorowa z makaronem, chleb , kompot owocowy,
(Wywar mięsny ,mięso wieprzowe, marchew, pietruszka, seler ,koncentrat pomidorowy, makaron- mąka pszenna, śmietana 12% z mleka, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, chleb-mąka pszenna)
3. Środa 03.01.2024r. Pierogi ruskie, kompot owocowy,
(mąka pszenna, jaja ,ziemniaki, ser biały chudy z mleka,)
4. Czwartek 04.01.2024r. Pieczone udko kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy,
(mięso drobiowe ,ryż, przyprawy- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, marchew, kapusta pekińska, cebula, śmietana12%- z mleka )
5. Piątek 05.01.2024r.   Ryba , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty , kompot owocowy.
(filet rybny, jajka, mąka pszenna, bułka tarta-mąka pszenna, przypraw- sól, pieprz, ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko).

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów, które mogą występować w potrawach serwowanych na stołówce szkolnej:

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub hybrydowe odmiany tych zbóż) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, czosnek, mieszanka – pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, mieszanka – zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Skip to content