Skip to main content
Zdjęcie Szkoły w Brzeźnicy Bychawskiej

Stołówka

Opłata za dożywianie w miesiącu WRZEŚNIU2023 r.

wynosi:

  • dla dzieci z oddziałów przedszkolnych  66,50 zł.dla uczniów klas   I  – VIII  – 66,50 zł.

(Stawka dzienna wynosi 3,50 zł)

Wpłaty należy dokonać do dnia 08.09.2023r.

Numer rachunku bankowego do wpłat za dożywianie:

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej

39 8707 0006 0013 7865 2000 0003

Jadłospis

Lp.DataObiad 
1. Poniedziałek 05.06.2023r. Zupa grochowa , chleb, kompot owocowy,
(Wywar mięsny , warzywa groch ,ziemniaki, przyprawy))  
2. Wtorek 06.06.2023r.   Kopytka, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy ,
(gotowe kopytka, kapusta kiszona, marchew, jabłko ,cebula, przyprawy)
3. Środa 07.06.2023r.Gulasz mięsny z kaszą bulgur, ogórek kiszony , kompot owocowy,
(wywar mięsny, mięso wieprzowe, przyprawy mąka, kasza bulgur, ogórek kiszony)
4. Czwartek 08.04.2023r.   ——————————- 
5. Piątek 09.06.2023r.     ——————————- 

Wykaz Alergenów

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów, które mogą występować w potrawach serwowanych na stołówce szkolnej:

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub hybrydowe odmiany tych zbóż) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, czosnek, mieszanka – pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, mieszanka – zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Skip to content