Logo

OPŁATA ZA DOŻYWIANIE

Opłata za dożywianie w miesiącu GRUDNIU 2021 r.

 wynosi:

dla dzieci z oddziałów przedszkolnych  40,00 zł.

                             dla uczniów klas   I  - VIII  – 40,00 zł.

Termin płatności od 01.12.2021r. do 08.12.2021r.

Numer rachunku bankowego do wpłat za dożywianie:

Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej

39 8707 0006 0013 7865 2000 0003

od 22 listopada do 26 listopada 2021 r. W ROKU SZKOLNYM 2021/2022

Jadłospis

od 29  listopada do  3 grudnia  2021 r.

W ROKU SZKOLNYM 2021/2022

Lp.

Data

Obiad

 

1.

 

Poniedziałek

29.11.2021r.

 

 

Barszcz czerwony, chleb ,rogalik drożdżowy, kompot owocowy,   

(Wywar mięsny  , warzywa , burak czerwony, śmietana 12%, przyprawy)

 

 

2.

 

Wtorek

30.11.2021r.

 

Pieczone udko kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej, jogurt, kompot owocowy,

(mięso drobiowe ,ryż, przyprawy, marchew, kapusta pekińska, cebula, jabłko,)

 

3.

 

Środa

01.12.2021r.

 

 

Pierogi ruskie , kompot owocowy,

(gotowe pierogi ruskie, śmietana 12%)

 

 

 

 

 

4.

 

Czwartek

02.12.2021r.

 

 

Pulpety w sosie, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot owocowy,

(wywar mięsny, mięso wieprzowe, przyprawy mąka, ziemniaki ,  marchew, chrzan, śmietana 12%)

 

5.

 

Piątek

03.12.2021r.

 

 

Makaron z serem ,banan,

kompot owocowy.   

(makaron świderki , ser biały chudy)

 

 

 

WYKAZ ALERGENÓW

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, przedstawiamy listę alergenów, które mogą występować w potrawach serwowanych na stołówce szkolnej:

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub hybrydowe odmiany tych zbóż) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, czosnek, mieszanka - pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, mieszanka - zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

        ©2020 Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Powstania Warszawskiego w Brzeźnicy Bychawskiej.    ___